latinica  ћирилица
30/05/2023 |  13:47 ⇒ 14:15 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska neće dozvoliti da joj bude oduzeta imovina (VIDEO)

Srpska neće dozvoliti da joj bude oduzeta imovina i pozvao sve u Republici Srpskoj da se stave u funkciju njenog ustavnog branioca, rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Ponovio je da se ambasador SAD u BiH Majkl Marfi ponovo petlja u unutrašnje stvari BiH i opet govori o tome u nadi da će ga neko poslušati.

- Mi kažemo da ga nećemo poslušati. U onome momentu kada se odluče, a imamo informaciju da će se odlučiti da putem nepriznatog visokog predstavnika uđu u sferu regulisanja imovine, istog trenutka ćemo zakazati Narodnu skupštinu i Vladu i donijeće se odluka o statusu Republike Srpske - rekao je Dodik.

Pozvao je sve u Republici Srpskoj, uključujući političare, novinare, ljekare, privrednike, radnike i domaćice, da se stave u funkciju njenog ustavnog branioca, jer je pravo, kako je rekao, na strani Srpske, a na drugoj je nepravda koja želi da se nametne.

- Republika Srpska nema drugog izlaza i gura se uza zid, a američki ambasador misli da sve zna i da ima prava da sve može da radi. Onda kaže da to možemo dobiti na raspolaganje. Kakvo raspolaganje? Pravni status imovine je regulisan, a ako neko može da da na raspolaganje imovinu, to može da da samo Republika Srpska, nikakva BiH - istakao je Dodik.