latinica  ћирилица
30/05/2023 |  14:20 ⇒ 17:53 | Autor: RTRS

MUP Srpske uspješno realizovao taktičku vježbu "Turjak" (FOTO/VIDEO)

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su uspješno realizovali taktičku vježbu "Turjak" sa scenarijem rješavanja talačke krize na području grada Gradiška, a kojoj su učestvovali policijski službenici Policijske uprave Gradiška, Specijalne antiterorističke jedinice, Јedinice žandarmerije, Pregovarački tim i pripadnici Uprave za informaciono-komunikacione tehnologije MUP-a Srpske.
Akcija MUP-a Srpske (Foto: MUP Srpske/instagram) -
Akcija MUP-a Srpske (Foto: MUP Srpske/instagram)

- U zaseoku Subotići održan je završni dio taktičke vježbe rješavanja talačke krize. Cilj vježbe koju je organizovao Centar za obuku jeste uvježbavanje i provjera obučenosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za reagovanje u kriznim situacijama, cijeneći bezbjednosne izazove koji se postavljaju pred nas - istakao je načelnik Brkić.

Načelnik Policijske uprave Slobodan Torbica je naveo kako je Ministarstvo unutrašnjh poslova Republike Srpske dan pred održavanje akcije izašlo sa zvaničnim saopštenjem o organizovanju taktičke vježbe, kako bi se spriječilo uznemiravanje građana i obavijestilo o dešavanju o ovom događaju.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

- Želim da se zahvalim građanima na strpljenju iskazanom tokom sprovođenja naših aktivnosti, te se nadamo da istima tokom ova dva dana,koliko je trajala ova naša aktivnost, nismo izazvali uznemirenost javnosti - izjavio je načelnik Torbica.