latinica  ћирилица
30/05/2023 |  15:09 | Autor: SRNA

Anđelković: Dodik spriječio oduzimanje ingerencija Republici Srpskoj

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potpuno spriječio oduzimanje ingerencija Republici Srpskoj i omogućio da ona funkcioniše kao država.
Dragomir Anđelković (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Dragomir Anđelković (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

Anđelković je istakao da je čvrstina stava i Dodikova i snaga Republike Srpske, i očito je da to mnogima smeta, uključujući i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koji je iznio niz optužbi na račun predsjednika Srpske povodom njegovog reagovanja na prelete američkih bombardera u vazdušnom prostoru BiH.

Prema njegovim riječima, to što Republika Srpska koja je entitet, a ne međunarodno priznata država, ima snage da sebe odbrani i zaštiti samo pokazuje da se odlučnost i čvrst stav i te kao isplati u međunarodnim odnosima.

- Naprosto Zapad ne želi da izazove veliku krizu. Oni prijete, ucjenjuju, ali nisu spremni da idu suviše daleko u okolnostima kada se međunarodni svjetski poredak drma i gube pozicije. Tako da u našoj zoni oni će samo blefirati i ko je svjestan i hrabar, a Dodik nesumnjivo jeste, može da im se suprostavi bez izazivanja ikakvog prevelikog rizika - ocijenio je Anđelković za Srnu.