latinica  ћирилица
30/05/2023 |  15:25 ⇒ 15:34 | Autor: RTRS

Audio-vizuelni centar nagrađuje seriju koja obećava

Audio-vizuelni centar Republike Srpske pozvao je sve pojedince i timove da se do 10. juna ove godine prijave na radionicu Writers Room, koju će voditi scenarista i dramaturg Boban Јevtić.
Audio vizuelni centar - Foto: Facebook
Audio vizuelni centarFoto: Facebook

Iz ovog centra navode da je Writers Room metod koji se primjenjuje prilikom pisanja scenarija za seriju gdje više autora radi na jednoj ideji.

- Boban Јevtić je crpski filmski i TV scenarista, jedan od najuspješnijih direktora Filmskog Centra Srbije (2015-2019), kritičar, dobitnik ordena književnosti i umjetnosti u rangu viteza Republike Francuske, diplomirani dramaturg. Kreativni direktor u Fajerflaj produkciji od 2019. godine. Brojna ostvarenja na filmskoj, serijskoj i pozorišnoj sceni (Četvrti čovjek, Vojna Akademija, Hamlet, U samoći pamučnih polja, Senke nad Balkanom, Sumnjiva lica, Čudne ljubavi itd.) - navode iz Centra.

Radionica će biti održana od 16. do 19. juna u prostorijama Centra.

Aplikanti treba da do 10. juna na mejl adresu Centra info@avcrs.com dostave biografiju učesnika, sinopsis serije i autorsku eksplikaciju.

Odabrani autori radiće u okviru Writers Room-a na svim idejama, a najbolja ideja za seriju biće nagrađena sa 4.000 KM.

Radionica je otvorena za javnost i svi zainteresovani mogu uzeti učešće kao posmatrači.

Iz Centra podsjećaju da će producentkinja Nikolina Vučetić Zečević od 16. do 19. juna održati konsultacije za razvoj projekta i studentske završne filmove.

- Ukoliko želite da prisustvujete konsultacijama, molimo vas da nam do 9. juna pošaljete projektni dosije za vaš projekat koji sadrži sinopsis, tritment, scenario (proizvoljno), budžet za fazu razvoja, finansijski plan, rediteljsku eksplikaciju, producentsku eksplikaciju i vizuelne reference - navode iz Audio-vizuelnog centra.

Napominju da se za sva dodatna pitanja možete obratiti Centru naimejl adresu info@avcrs.com ili na broj telefona 051/490-574.