latinica  ћирилица
30/05/2023 |  18:12 ⇒ 31/05/2023 | 10:55 | Autor: RTRS

Ljubiša Petrović pisao Јeleni Trivan: "Zašto Mtel zaobilazi Bijeljinu?

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović uputio je otvoreno pismo direktorki preduzeća Mtel Јeleni Trivan.
Ljubiša Petrović - Foto: SRNA
Ljubiša PetrovićFoto: SRNA

Otvoreno pismo prenosimo u cjelosti:

Prateći u medijskim izvještajima rad Mtel-a, razumjeli smo da ova kompanija dosta pažnje i sredstava izdvaja za društvenu odgovornost u nizu oblasti – humanitarne djelatnosti, podrška sportu, kultura, obrazovanje, zdravstvo... Ovakva poslovna politika je za svaku pohvalu, jer vjerujemo da je društvena odgovornost, pogotovo u vremenu sve veće otuđenosti između ljudi, preduslov ne samo za humaniju, već i uspješniju i napredniju zajednicu.

Ipak, nemoguće je ne primjetiti da društvena odgovornost Mtel-a zaobilazi Bijeljinu, iako su stanovnici drugog grada po veličini u Republici Srpskoj sigurno među najbrojnijim korisnicima usluga i, samim tim, obezbjeđuju znatan dio prihoda ove kompanije.

Ne znamo zašto je to tako i ne želimo da vjerujemo da je politika umiješala prste u ovo, pa Vas pitamo kako Grad Bijeljina treba da postupi da bi Mtel usmjerio svoju pažnju i na našu lokalnu zajednicu. Ističemo da je lokalna uprava spremna i da sufinansira eventualne društveno-odgovorne projekte kompanija zainteresovanih za unapređenje kvaliteta života u lokalnim zajednicama u kojima posluju, pa bi tako bilo i u slučaju eventualnih takvih projekata koje bi pokrenuo Mtel.

Nadamo se da će Grad Bijeljina i Mtel ostvariti saradnju u narednom periodu, na korist stanovnika Grada Bijeljina, odnosno, korisnika usluga kompanije Mtel.