latinica  ћирилица
31/05/2023 |  10:10 ⇒ 10:46 | Autor: RTRS

Banjaluka: Moleban za srpski narod na Kosovu i Metohiji

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji pozivo je danas građane da se okupe u Hramu Sv. Vasilija Ostoroškog u banjalučkom naselju Obilićevo u 18 časova gdje će biti služen Moleban za srpski narod na Kosovu i Metohiji.
Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji -
Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji

- Pozivamo vjerni srpski narod danas 31. maja 2023.godine u 18 časova da se okupimo u Hramu Sv. Vasilija Ostoroškog u banjalučkom naselju Obilićevo gdje će biti služen Moleban za mir našoj braći, sestrama i srpskom narodu na sjeveru i uopšte na Kosovu i Metohiji - navedeno je u saopštenju Odbora.

Istali su da srpski narod prolazi više od dve decenije kroz velika iskušenja turturu, a ovih dana izuzetno im je teško u želji da ostanu, rade, žive na svojoj zemlji.

- Naša patriotska obaveza da podržimo našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji da mirnim demokratskim putem dođu do svoje popune slobode. Apelujemo na sve međunarodne snage KFOR i EULEKS, strane ambasade i sve međunarodne faktore da održe mir za sve ljude koji žive na Kosovu i Metohiji, a srpskom narodu vrate slobodu, srpskoj djeci omoguće miran život, da mirno i slobodno idu u školu i završe školsku godinu i vrate na Kosovo i Metohiju dostojanstvo normalnog života - navode u Odboru  za pomoć Kosovu i Metohiji

Podsjećaju da je Odbor više od 15 godina posvećen mnogim projektima pomoći i opstanu Srba na Kosovu i Metohiji, a Moleban je, kažu, nešto što najmanje možemo učiniti u ovim teškim vremenima za njih.

- Zahvaljujemo se sveštenstvu SPC hrama Sv. Vasilije Ostroški u Banjaluci što će služiti Moleban, a mi pozivamo naš srpski vjerni narod da dođe u što većem broju da molitvom podrže braću i sestre na Kosovu i Metohiji - naveli su Odboru i dodali da je Banjaluka i Republika Srpska uvjek je bila i ostaće uz naše narod na Kosovu i Metohiji.