latinica  ћирилица
31/05/2023 |  13:07 ⇒ 15:59 | Autor: RTRS

Uhapšen u policijskoj akciji "Polo" sproveden u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci (VIDEO)

U policijskoj akciji "Polo" danas su uhapšena tri lica. Lice inicijala M.Đ. zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, sprovedeno je u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, dok su Ј.T i B.T nakon ispitivanja pušteni i protiv njih slijedi izvještaj.
Uhapšeni u policijskoj akciji "Polo" sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci - Foto: RTRS
Uhapšeni u policijskoj akciji "Polo" sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo u BanjaluciFoto: RTRS

Podsjećamo, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Polo" lišili su slobode M.Đ., Ј.T. i B.T. svi iz Banjaluke.

- Lica M.Đ. i Ј.T. lišena su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a lice B.T. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti -  rekao je načelnik PU Banjaluka Đurica Vukelić.

U toku ovih aktivnosti izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Banjaluke, koje koriste osumnjičena lica, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto ukupno oko 1.230 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 550 grama smeđe smolaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu hašiš, oko 45 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, te novac u iznosu od oko 60.000 KM.

Foto: Ustupljena fotografija

Foto: Ustupljena fotografija

Pronađena je i kompletna oprema za kućnu laboratoriju za proizvodnju opojne droge marihuane, gasni pištolj, tri digitalne vage, više mobilnih telefona, mrvilica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Foto: Ustupljena fotografija

Foto: Ustupljena fotografija

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci. Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku.