latinica  ћирилица
31/05/2023 |  13:07 ⇒ 15:47 | Autor: RTRS

Dodik sa Kalabuhovom: Sastanci u Rusiji uspješni; Srpska pokazala svoj značaj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom o svim važnim političkim pitanjima za Srpsku i protekloj posjeti Ruskoj Federaciji.
Milorad Dodik i Igor Kalabuhov - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad Dodik i Igor KalabuhovFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodik je informisao Kalabuhova da su sastanci tokom posjete Rusiji bili veoma uspješni i da je Srpska kroz njih pokazala svoj značaj, te učvrstila prijateljski odnos sa Ruskom Federacijom.

Foto: RTRS

Takođe, Dodik je naglasio je da je tokom sastanka sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom bilo govora o svim važnim pitanjima, te da je predsjednik Rusije izrazio apsolutnu opredijeljenost za podršku Republici Srpskoj, kao i da Srpska na političkoj sceni neće ostati sama.

Ponovio je jasan, principijelan stav Srpske kada je u pitanju uvođenje sankcija Rusiji, i da se u tom svjetlu mora poštovati njena ustavna pozicija, o čemu je takođe informisao predsjednika Putina.

Tokom sastanka konstatovano je da je prioritet sačuvati mir i stabilnost, očuvati Dejtonski sporazum, te da je ravnopravan dijalog svih strana, bez nametanja odluka, jedini način napretka u BiH.