latinica  ћирилица
31/05/2023 |  13:53 | Autor: SRNA

Milivojević: Ne poštuju se prava Srba u Mostaru pri zapošljavanju

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević izjavio je da se u ovom gradu ne poštuju prava Srba na ravnopravnu zastupljenost pri zapošljavanju u javnim ustanovama i preduzećima, te zatražio da mu se dostavi nacionalna struktura zaposlenih.
Velibor Milivojević - Foto: SRNA
Velibor MilivojevićFoto: SRNA

Milivojević je podsjetio da je na ranijim sjednicama Gradskog vijeća zatražio informacije o nacionalnoj strukturi zaposlenih u javnim preduzećima, te da je dobijao nepotpune odgovore.

- Pozivali su se na načela da u javnim preduzećima nema potrebe za vođenjem i evidencijom o nacionalnoj zastupljenosti, a ja bih podsjetio na Ustav BiH i Aneks sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma koji garantuju ravnopravnost pri zapošljavanju - poručio je Milivojević na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Milivojević je nakon toga ponovo uputio inicijativu prema javnim preduzećima "Parkovi" i "Tržnice-Pijace" Mostar da mu se dostavi broj zaposlenih u preduzećima, broj stalno zaposlenih, broj radnika po ugovorima o djelu i privremenim poslovima, te nacionalnu strukturu svih zaposlenih.

On je u više navrata ponovio da se Mostar predstavlja kao multietnički grad, a da sa druge strane ne poštuje prava građana srpske nacionalnosti pri zapošljavanju.