latinica  ћирилица
31/05/2023 |  14:15 ⇒ 14:39 | Autor: RTRS

Stanivuković podnio inicijativu za održavanje sjednice Skupštine grada; Šukalo kaže da rok nije probijen

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković podnio je inicijativu za održavanje sjednice Skupštine grada, uz tvrdnju da je rok za održavanje iste probijen. Odgovor je dobio od sekretara gradskog parlamenta Igora Šukala, koji ističe da su ove tvrdnje netačne.
Gradska uprava Banjaluka (foto: banjaluka.rs.ba) -
Gradska uprava Banjaluka (foto: banjaluka.rs.ba)

- Ako se skupštinska većina ne pojavi onda ćemo morati preduzeti dodatne korake - rekao je Stanivuković.

Stanivuković je naveo da prema Poslovniku propisano da sjednica bude održana minimalno jednom u dva mjeseca, te da u posljednja dva mjeseca, nije održana nijedna.

Dodaje, da gradska administracija ima pripremljene brojne odluke za sjednicu, te da su zbog neodržavanja iste, ugroženi prihodi grada.

Sa druge strane, Šukalo tvrdi da nije dobijena Stanivukovićeva inicijativa za zasjedanje.

- Netačna je tvrdnja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da je probijen rok za održavanje sjednice Skupštine grada, nije dobijena Stanivukovićeva inicijativa za zasjedanje. Sjednica je od početka godine održana šest puta - čak tri u martu, dok nijedna nije bila u aprilu, ali je jedna održana u maju - rekao je Šukalo.

Šukalo je rekao da gradonačelnikovu inicijativu za održavanje sjednice gradskog parlamenta nije dobio, te pojasnio da inicijativu za održavanje sjednice mogu uputiti predsjednik Skupštine, jedna trećina odbornika, te gradonačelnik.

- Ukoliko takav zahtjev pristigne danas, imamo rok od 15 dana da predsjednik Skupštine zakaže Kolegijum, koji će utvrditi datum sjednice - istakao je Šukalo.