latinica  ћирилица
31/05/2023 |  15:08 ⇒ 18:32 | Autor: RTRS

Dodik: Nema Srbina kojeg Hag ne bi osudio (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da ne postoji Srbin kojeg Međunarodni mehanizam za krivične sudove u Hagu neće osuditi, pa tako i bivše zvaničnike Službe državne bezbjednosti Srbije Јovicu Stanišića i Franka Simatovića koji su osuđeni na po 15 godina zatvora.
Milorad Dodik (foto:Dona Katušić) -
Milorad Dodik (foto:Dona Katušić)

- Njihova presuda apsolutno govori da je dužina trajanja izrečene kazne identična činjenici da nisu imali dokaza i da su tražili vremenski prostor da bi 15 godina kazne bilo isto kao njihov boravak u Hagu. To znači da njih dvojica ne mogu da tuže Tribunal i naplate odštetu - rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da Hag odiše silom, arogancijom i nepravdom i da je sve promašeno onim što se htjelo postići Tribunalom.

Dodao je da pomirenje na ovim prostorima nije uspostavljeno haškim presudama i da ubice Srba nisu podvrgnute pravdi.

- Njihova ranija odluka da vojno i političko rukovodstvo Srba u Srpskoj i Srbiji dovedu u Hag i osude vjerovatno se sada završava. Nisu imali nikave činjenice u navedenom predmetu, kao ni protiv Vojislava Šešelja i Biljane Plavšić i mnogo čega drugoga. Šta je Momčilo Krajišni uradio, koga je ubio, i radi svega naravno da trpimo - rekao je Dodik.