latinica  ћирилица
31/05/2023 |  15:24 ⇒ 18:11 | Autor: SRNA

Uhapšeno devet lica koje su potraživali Interpol, sudovi i policija

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su devet lica, među kojima i državljanina Turske kojeg je potraživao Interpol, saopšteno je iz ove policijske agencije.
Granična policija - Foto: dnevni avaz
Granična policijaFoto: dnevni avaz

Pripadnici Јedinice Granične policije BiH Velika Kladuša uhapsili su juče državljanina BiH DŽ.S. /26/ jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog droge. On je kontrolisan na ulasku u BiH na međunarodnom graničnom prelazu Velika Kladuša i predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Pripadnici jedinice Granične policije BiH Aerodrom Sarajevo juče su na letu iz Frankfurta uhapsili državljanina BiH M.M. /39/ jer je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Zavidovićima zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja droge i on je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Istog dana, službenici ove jedinice su na letu iz Istanbula uhapsili E.F. /50/ jer je utvrđeno da je potražuje Opštinski sud u Banovićima zbog krivičnog djela krađa i on je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Službenici jedinice Granične policije Velika Kladuša su u ponedjeljak, 29. maja, uhapsili lice B.G. /29/ jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Širokom Brijegu zbog krivičnog djela teška krađa i ono je predato službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Pripadnici jedinice Granične policije BiH Gradiška su u subotu, 27. maja, uhapsili državljanina Slovenije D.S. /38/ nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Prijedor raspisala potragu za njim zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. On je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Gradina i predat je službenicima Policijske uprave Prijedor.

Službenici Granične policije Velika Kladuša su u srijedu, 24. maja, predali lice H.Č. /32/ službenicima Policijske stanice Velika Kladuša, nakon što je utvrđeno da je MUP Unsko-sanskog kantona raspisao potragu za njim zbog krivičnog djela nanošenje teških tjelesnih povreda.

Pripadnici jedinice Granične policije Aerodrom Sarajevo su 23. maja uhapsili dvadesetdevetogodišnjeg državljanina Turske jer je graničnim provjerama utvrđeno da je Interpol Visbaden za njim raspisao potjernicu zbog krivičnih djela napad i zlostavljanje.

On je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula i predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici jedinice Granične policije Orašje su 23. maja uhapsili H.H. /25/, jer je ustanovljeno da je MUP Tuzlanskog kantona raspisao potragu za njim zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje. On je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Šamac i predat je službenicima Policijske uprave Gradačac.

Pripadnici jedinice Granične policije Bijeljina uhapsili su 23. maja muškarca M.S. /42/, nakon što je utvrđeno da je Policijska stanica Modriča raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela prevara.