latinica  ћирилица
31/05/2023 |  15:45 ⇒ 21:13 | Autor: RTRS

Kalabuhov: Kako bi se Amerikanci osjećali kada bi avioni Al kaide preletjeli nad Pentagonom? (VIDEO)

Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov upitao je danas kako bi se Amerikanci osjećali kada bi avioni Al kaide preletjeli nad Pentagonom.
Igor Kalabuhov - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Igor KalabuhovFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Govoreći o nadlijetanju američkih aviona iznad BiH, Kalabuhov je upitao kako bi se Amerikanci osjećali kada bi japanske kamikaze preletjele nad Perl Harburom ili šta bi osjetili kada bi avioni Al kaide preletjeli nad Pentagonom i Empajr stejt bildingom.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše da OHR priprema izmjene Krivičnog zakona BiH kojim je predviđeno krivično gonjenje za nepoštovanje njihovih odluka, Kalabuhov je podsjetio da Kristijan Šmit nije dobio mandat Savjeta bezbjednosti i da je OHR napisao mnogo zakona, te da može napisati koliko god još želi.

- Sam OHR je priznao da je napisao 300 zakona koji su srž evropskih integracija, pa kako oni mogu tretirati BiH kao ravnopravnog partnera. To je još jedno licemerstvo - poručio je Kalabuhov.

On je rekao da je principijelni stav Ruske Federacije da sada nema visokog predstavnika u BiH i da sve što se tiče situacije u BiH mora biti produkt domaćih vlasti i političkih aktera.