latinica  ћирилица
31/05/2023 |  17:20 ⇒ 18:05 | Autor: B92

Određen pritvor dvojici Srba

Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od 30 dana Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću koji su uhapšeni tokom protesta u ponedjeljak u Zvečanu, potvrdio je advokat Dejan Vasić, branilac Petrovića.
Priština - Foto: TANЈUG
PrištinaFoto: TANЈUG

Sudija Posebnog odjeljenja u Osnovnom sudu u Prištini usvojio je zahtjev Specijalnog tužilaštva za određivanje pritvora okrivljenima zbog osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Kako se navodi, oni su osumnjičeni za krivična djela "udruživanje za protivustavno djelovanje s ciljem napada na ustavni poredak /samoproglašenog/ Kosova, ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom, napad na službeno lice i učešće u masama u vršenju krivičnih djela i huliganstvo".

Protiv ove odluke nezadovoljne strane imaju pravo žalbe Apelacionom sudu posredstvom Osnovnog suda u Prištini.

Kosovska policija brutalno je pretukla Dušana Obrenovića /25/ prilikom hapšenja 29. maja i uvođenja u stanicu u južnom dijelu Kosovske Mitrovice, izjavio je ranije njegov branilac Predrag Miljković, navodeći da je njegov klijent zadobio povrede glave, posjekotine i hematome po glavi.

Prestavnici Srba traže oslobađanje dvojice uhapšenih Srba, povlačenje specijalnih policijskih snaga iz opštinskih zgrada sa sjevera Kosova i Metohije i da nelegitimno izabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade tih opština.