latinica  ћирилица
01/06/2023 |  11:09 ⇒ 13:12 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva razgovarala sa liderima iz regiona; Sadržajan razgovor sa Orbanom

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uoči Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu razgovarala je sa predsjednicima Srbije i Grčke, Aleksandrom Vučićem i Katerinom Sakelaropulu, te predsjednicima vlada Sjeverne Makedonije i Albanije, Dimitrom Kovačevskim i Edijem Ramom. Prijatan i sadržajan razgovor Cvijanovićeva je imala i sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.
Razgovor uoči Samita Evropske političke zajednice (foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Razgovor uoči Samita Evropske političke zajednice (foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Cvijanovićeva je na Instagram nalogu da je sa liderima iz regiona razgovarala o altuelnim političkim i ekonomskim pitanjima.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Prijatan i sadržajan razgovor Cvijanovićeva je imala i sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, napisala je na Instagramu.

Tokom prijateljskog i srdačnog razgovora, izražena je obostrana opredijeljenost ka daljem jačanju ekonomske saradnje, političkog razumijevanja, kao i ukupnih odnosa dvije strane.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o procesu evropskih integracija, kao i drugim važnim političkim i sigurnosnim pitanjima za regiju i Evropsku uniju.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Podsjećamo, Cvijanovićeva učestvuje na samitu na poziv predsjednice Moldavije, Maje Sandu i predsjednika Evropskog savjeta, Šarla Mišela.