latinica  ћирилица
01/06/2023 |  13:55 ⇒ 21:19 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva na Samitu u Kišinjevu; Dobra prilika da lidere upoznam sa prilikama u Srpskoj i BiH (FOTO)

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je Samit Evropske političke zajednice dobra prilika da sa evropskim i regionalnim liderima razmijeni mišljenja o aktuelnoj situaciji i izazovima u Evropi i na Balkanu, ali i da ih upozna sa trenutnim prilikama u Republici Srpskoj i BiH.
Željka Cvijanović u Moldaviji - Foto: RTRS
Željka Cvijanović u MoldavijiFoto: RTRS

Cvijanovićeva je na Samitu učestvovala na poziv predsjednice Moldavije Maje Sandu. 

Foto: EPA-EFE/DUMITRU DORU

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Cvijanovićeva je na plenarnoj sesiji razgovarala sa najvišim evropskim zvaničnicima o aktuelnim pitanjima od značaja za evropski kontinent, sa akcentom na bezbjednost, energetsku stabilnost i međusobnu povezanost u Evropi.

Skupu je pored 47 najviših zvaničnika zemalja Evrope prisustvovao predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, kao ko-domaćin samita, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Nakon plenarne sesije Drugog samita Evropske političke zajednice, Cvijanovićeva je učestvovala na okruglom stolu o temi energetike.

Uoči Samita Cvijanovićeva je razgovarala sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

- Prijateljski susret u Kišinjevu i, kao i uvijek, prijatan i sadržajan razgovor sa predsjednikom Vlade Mađarske - navela je Cvijanovićeva na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Cvijanovićeva je prethodno razgovarala i sa predsjednicima Srbije Aleksandrom Vučićem i Grčke Katerinom Sakelaropulu, kao i predsjednicima vlada Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i Albanije Edijem Ramom.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)