latinica  ћирилица
01/06/2023 |  14:41 | Autor: SRNA

Određen pritvor dvojici osumnjičenih u predmetu "Transporter"

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Slavku Brboroviću i Željku Maksimoviću zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal - neovlašten promet droge i oružja.
Akcija Transporter - Foto: RTRS
Akcija TransporterFoto: RTRS

Brbović je osumnjičen i za neovlašten promet i proizvodnju oružja ili eksplozivnih materija.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo, saopšteno je iz Suda BiH.

Oni se terete da su duži vremenski period, sa specijalno prepravljenim vozilom, vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet većih količina kokaina, a najmanje 23 kilograma na područje BiH.

Brborović i Maksimović su nabavljali drogu sa područja Holandije, Belgije, te je krijumčarili preko Češke i Njemačke i vršili dalju preprodaju na teritoriji BiH, saopšteno je ranije iz Tužilaštva BiH.

Oni su uhapšeni u subotu, 27. maja, u akciji "Transporter" koju je sprovelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, po nalogu Tužilaštva BiH.