latinica  ћирилица
01/06/2023 |  16:12 ⇒ 16:18 | Autor: TANЈUG

Vlada Srbije donijela odluku da se školska godina završi ranije

Vlada Srbije je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donijela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.
Vlada Srbije (Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Vlada Srbije (Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

Škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele, navodi se u saopštenju.

Obrazovni sistem Srbije stvoren je sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svjesne i odgovorne pojedince, navode iz Vlade.

- U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu djecu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu - navodi se u saopštenju Vlade i dodaje da je zato i donesena odluka da se školaska godina završi 6. juna.

Za one koji žele da rade do 20. juna u tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada, sa ciljem podsticanja socijalnih i emocionalnih vještina učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti.

- Bitno je napomenuti da će svi učenici koji ne budu zadovoljni svojim uspjehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocjene na lični zahtjev - navode iz Vlade.

Iz Vlade su naveli da će Osnovna ogledna škola "Vladislav Ribnikar" ostati škola, ali će biti rekonstruisana i biće izgrađen memorijalni dio u znak sjećanja na djecu i školskog čuvara.