latinica  ћирилица
01/06/2023 |  16:44 ⇒ 22:24 | Autor: RTRS

Cvijanović: Zahvalnost Sloveniji na otvorenoj podršci evropskom putu BiH

Na marginama Samita evropske političke zajednice u Kišinjevu, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se sa predsjednikom Vlade Slovenije Robertom Golobom.
Cvijanović-Golob - Foto: Ustupljena fotografija
Cvijanović-GolobFoto: Ustupljena fotografija

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosima između dvije zemlje, koji su prijateljski i imaju tendenciju razvoja i unapređenja na svim poljima od zajedničkog interesa, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ona je navela da su ekonomski odnosi veoma dobri i da postoji opredijeljenost ka njihovom jačanju. 

Cvijanovićea je izrazila zahvalnost Vladi Slovenije na otvorenoj podršci evropskom putu BiH, posebno u pogledu dobijanja kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji.

Naglasila je posvećenost daljem sprovođenju reformskih procesa u domenu evropskih integracija, uz dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Cvijanovićeva učestvuje na Samitu Evropske političke zajednice na poziv predsjednice Moldavije Maje Sandu.

Uoči Samita Cvijanovićeva je razgovarala sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, predsjednicima Srbije Aleksandrom Vučićem i Grčke Katerinom Sakelaropulu, kao i predsjednicima vlada Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i Albanije Edijem Ramom.