latinica  ћирилица
02/06/2023 |  07:21 ⇒ 07:57 | Autor: RTRS

Radnici NP "Sutjeska" zahtijevaju izmirenje plata; Vlada preduzima neophodne mjere (VIDEO)

Blizu tri mjeseca radnici Nacionalnog parka "Sutjeska" štrajkom zahtijevaju da im budu izmirene neisplaćene plate. Iz nadležnog Ministarstva poručuju da preduzimaju neophodne mjere za izlazak iz krize i da imaju razumijevanja za poteze radnika.
Sutjeska - Foto: RTRS
SutjeskaFoto: RTRS

 - Nacionalni park trenutno ne radi i otkazuju se turističke rezervacije, rekao je za RTRS predsjednik Štrajkačkog odbora Nacionalnog parka Sutjeska Dragomir Drakul.

Istakao je da im je neophodna pomoć Vlade Republike Srpske.

- Za danas i sutra bila je najavljena blokada saobraćaja na Tjentištu, ali tu odluku ćemo revidirati nakon što je Vlada Srpske na jučerašnjoj sjednici imenovala novo rukovodstvo - kaže Drakul.

Viši stručni saradnik za zaštitu prirode u ministarstvu ekologije Republike Srpske Željka Stojičić navela je da je u Nacionalnom parku "Sutjeska" angažovan veliki broj radnika i da 55,7 odsto odobrenih sredstava ide na plate.

- Ovaj, najstariji nacionalni park u Srpskoj, zapošljava 87 radnika na neodređeno, ali i veći broj radnika na određeno, pa redovna tranša kojom se finansira iz budžeta, nije dovoljna za sve troškove - istakla je Stojičićeva.