latinica  ћирилица
02/06/2023 |  09:26 ⇒ 03/06/2023 | 08:00 | Autor: RTRS

Sve spremno za "Vivia Run And More Weekend" - budi dio tima koji pokreće! (FOTO/VIDEO)

Sve je spremno. Banjaluka je ponovo u fokusu sportske javnosti. "Vivia Run And More Weekend", od 2. do 4. juna, šesti put okuplja elitne trkače i rekreativce. Ali, to nije sve. Јedinstven festivalski koncept u Evropi donosi veliku eksploziju zabave i boja za sve generacije.
"Vivia Run And More Weekend" - Foto: Ustupljena fotografija
"Vivia Run And More Weekend"Foto: Ustupljena fotografija

Start i cilj svih trka je na platou ispred "Banjalučke arene".

Uz centralni M:tel RMC Banjaluka Polumaraton (4. jun, nedjelja), trčimo Imlek RMC 10k i G-Drive 5k Team Run. Sa muzičkih punktova duž staze dolaze pozdravni decibeli i podrška vrijednih volontera.

Za polumaratonce motiv je i jedinstven nagradni fond. Novčano će biti nagarađeno prvih deset trkačica i isto toliko trkača na 21 km.

Foto: Ustupljena fotografija

Specijalne nagrade spremne su i za najbržu Banjalučanku i najbržeg Banjalučanina. U pohodu na lični rekord (01:49:32) je i gradonačelnik Draško Stanivuković. Uz NIKE majicu i poklone sponzora, svaki polumaratonac ima i besplatnu kotizaciju za Nektar Color Fun Run i koncert energičnih Splićana - The Beat Fleet (3. jun, subota). Ovogodišnja medalja napravljena je u obliku šarenog magnet - otvarača za flašu najluđe zabave.

Foto: Ustupljena fotografija

Za razliku od broja elitnih trkača, broj ostalih učesnika nije limitiran. Budi i ti dio tima koji pokreće!

Školarce i predškolce (3. jun, subota) čekaju Intersport School Run i urnebesni Tropic Bambini Maraton.

Foto: Ustupljena fotografija

Djeca uzrasta od 2 do 5 godina trče u pratnji jednog roditelja ili staratelja, a djeca uzrasta od 6 do 7 godina u pratnji trenera volontera. Sve ih na cilju čekaju posebno dizajnirane medaljice, mađioničar Zoro i klovn Fazonko sa družinom. Tropik sprema i poneki slatkiš. A, kad su slatkiši tu, sve je juhu-hu!

Trke u kojima se uspjeh ne mjeri satom ove godine okupljaju rekordnih 16.00 osnovaca i srednjoškolaca. Oni će se takmičiti za lični i školski rezultat. Tim koji pokreće, u saradnji sa Intersportom, tradicionalno sprema poklone iznenađenja, smijeh, muziku, nova poznanstva i besplatne kotizacije za Nektar Color Fun Run.

Foto: Ustupljena fotografija

Treći junski dan u Banjaluci (subota) neizostavno će biti ispunjen i svim bojama zabave u okviru Nektar Color Fun Run. Najluđi parti počinje uz muziku, face painting i konfete na platou "Banjalučke arene". Smijehom, plesom, muzikom i organskim bojama i tako do cilja. A, cilj je koncert energičnih splitskih hip-hopera The Beat Fleet, na mjestu sa kojeg smo krenuli. Besplatan je za sve Banjalučane i goste. Ako bude kiša, obojiće se i ona. Prijave su još otvorene!

Uz svaku prijavu moguće je donirati 2 KM, u okviru humanitarne kampanje "Za ljepše boje djetinjstva - Podrži Plavi telefon!", pokrenute u saradnji sa UG "Nova generacija". Trkači imaju priliku i da prodaju svoje kilometre i novac doniraju za podršku žrtvama svih oblika nasilja, a posebno djeci i mladima.

      View this post on Instagram

A post shared by Nektar pivo (@nektarpivo)