latinica  ћирилица
02/06/2023 |  16:07 ⇒ 16:22 | Autor: RTRS

Višković: Nastavak saradnje sa kompanijom Šangdong doprinijeće jačanju privrede (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima kompanije Šangdong, koja je angažovana na raznim infrastrukturnim projektima u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Vlade Srpske.
Višković sa predstavnicima kompanije Šangdong (Foto: Vlada Srpske) -
Višković sa predstavnicima kompanije Šangdong (Foto: Vlada Srpske)

Tokom sastanka, Višković je izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s kompanijom Šangdong u vezi sa infrastrukturnim projektima, a poseban fokus razgovora bio je stavljen na dionicu autoputa Banjaluka - Prijedor, koja je jedan od ključnih projekata u regiji.

Višković je istakao da je saradnja sa ovom kompanijom na visokom nivou, kao i da je to garancija za uspješnu realizaciju započetih projekata.

Kompanija Šangdong je izrazila svoju zainteresovanost za dalja ulaganje u druge sektore, poput energetike, saobraćaja i telekomunikacija.

Nastavak uspješne saradnje sa ovom kompanijom doprinijeće jačanju privrede i stvaranju novih radnih mjesta, navodi se u saopštenju.

Vlada ostaje otvorena za daljnje pregovore i saradnju sa drugim kompanijama koje su zainteresovane za ulaganje u projekte od strateškog značaja za regiju, kako bi se ostvario dalji napredak i ostvarili ciljevi održivog razvoja.

Sastanku su prisustvovali ministarka finansija Srpske Zora Vidović i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović.