latinica  ћирилица
02/06/2023 |  16:34 ⇒ 16:34 | Autor: SRNA

Košarac: Dodik je izbor srpskog naroda, Bećirovićevi izlivi mržnje nikada ne donose dobro

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac najoštrije je osudio poziv bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića upućen zvaničnicima EU da se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uvedu sankcije.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Bećirovićevi izlivi mržnje prema Republici Srpskoj i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i populistički istupi kojima godinama zagađuje javni prostor dobro su poznati svima u BiH i nikada nikome nisu donijeli nikakvo dobro - poručio je Košarac.

On je upozorio da to takmičenje Denisa Bećirovića i Željka Komšića u dodvoravanju Bakiru Izetbegoviću i bošnjačkim glasačima ne može donijeti ništa dobro ni tim glasačima, niti stranci koja je Bećirovića kandidovala na poziciju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

- Bilo bi dobro da Bećirović probleme koje evidentno ima sa rukovodstvom njegove stranke raspravi na unutarstranačkim forumima, a ne putem napada na Republiku Srpsku, predsjednika Dodika i sve građane Republike Srpske - ukazao je Košarac.

On je poručio da je Milorad Dodik izbor srpskog naroda i Republike Srpske, te da bi Bećiroviću bilo mnogo korisnije da svoje političke frustracije pokuša kanalisati u produktivno čišćenje sopstvenog dvorišta.

Košarac je dodao da je Bećirovićeva destruktivna politika produkt jednog dijela bošnjačkih političara koji nikada nisu bili spremni da poštuju Dejtonski mirovni sporazum, Ustav BiH i političku realnost po kojoj su u ovoj zemlji održive i provodive samo one odluke do kojih se dođe dogovorom predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH.

- Bećirović treba dobro da razmisli kakva budućnost čeka BiH ako se ne poštuje temeljni ustavni princip i izborna volja tri konstitutivna naroda. To ga se, očigledno, ne tiče, ali se tiče svih drugih ljudi, bez obzira kom narodu pripadaju. To znaju i svi dobronamjerni zvaničnici EU, pa čak i oni stranci koji huškaju Bećirovića i njemu slične populiste da vode lošu i opasnu politiku protiv Republike Srpske i srpskog naroda - zaključio je Košarac.