latinica  ћирилица
02/06/2023 |  16:37 ⇒ 16:38 | Autor: SRNA

Vučević: Srbija sigurnija kada je njena vojska jača

Srbija i njen vazdušni prostor su sigurniji kada je Vojska Srbije jača, bolje opremljenija i obučenija, izjavio je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević na vojnom aerodromu "Morava" nakon obilaska pripadnika vojske na obuci na savremenom naoružanju.
Miloš Vučević - Foto: SRNA
Miloš VučevićFoto: SRNA

Vučević je naglasio da ono što je danas prikazano, a tiče se bespilotnih letjelica i programa modernizacije lovačko-bombarderske avijacije, pokazuje koliko je Vojska Srbije prethodnih godina napredovala.

- Dobili smo najsavremeniju opremu, naoružanje, ono što mnoge zemlje nemaju, ne samo u okruženju, nego zemlje u svijetu i time smo sigurniji i bezbjedniji. Ovo je samo najava svega onoga što ćemo raditi u okviru Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na ponos svih građana naše države i na ponos otadžbine Srbije -* poručio je Vučević.

Vučević je istakao da se nastavlja modernizacija Vojske Srbije u skladu sa direktivama predsjednika Republike, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarali su danas i sa pripadnicima 98. vazduhoplovne brigade i uvjerili se u stepen osposobljenosti ljudstva za realizaciju dodijeljenih zadataka.

Današnji obilazak bio je prilika i za prikaz dijela letačke obuke pripadnika 98. vazduhoplovne brigade i taktičko-tehničkog zbora dela savremenog naoružanja i vojne opreme.

Obilasku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Јelić, pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Dragan Mrdak.