latinica  ћирилица
02/06/2023 |  16:43 ⇒ 17:03 | Autor: B92

Novo iznenađenje – Rubljov izgubio

Poslije ispadanja Danila Medvedeva, ovog popodneva uslijedilo je jedno od najvećih iznenađenja na ovogodišnjem Rolan Garosu.
Andrej Rubljov (Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez, ilustracija) -
Andrej Rubljov (Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez, ilustracija)

Ispao je još jedan Rus, član Top 10, Andrej Rubljov. Njega je u trećem kolu eliminisao Italijan Lorenco Sonego iako je gubio sa 2:0 u setovima.

Nije najbolje krenulo po Sonega na startu meča pošto je Rubljov bio odličan, i poslije drame u prvom setu koji je završen sa 7:5, razbio rivala sa 6:0 za ubjedljivu prednost u setovima. Sa druge strane, Italijan je pokušavao da pronađe pravi ritam.

U tome je konačno uspio u trećem setu koji je dobio zahvaljujući brejku kod rezultata 3:1. Potom je uslijedio dramatičan četvrti set: Sonego domah pravi brejk. Ali, poslije 3:1, Rus uzvraća istom mjerom. Kako su obojica tenisera osvajali gemove na svoj servis uslijedio je taj-brejk u kojem se na kraju bolje snašao 48. teniser svijeta.

Od tog momenta, Rubljov nije uspio da vrati igru koju je imao na startu meča, a njegove greške koristio je Sonego za brejk i pobjedu poslije velikog preokreta.

Sonega sada očekuje susret sa Karenom Hačanovim koji je eliminisao Tanasija Kokinakisa sa 3:1. Upravo bi bolji iz ovog duela mogao da igra protiv Novaka Đokovića, ukoliko ne bude većih iznenađenja.