latinica  ћирилица
03/06/2023 |  11:43 ⇒ 11:44 | Autor: TANЈUG

Petković: Rane Dragiše Galjka još jedan pokazatelj terora Aljbina Kurtija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su rane Dragiše Galjka, koga je jutros na Odjeljenu intenzivne njege Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije posjetio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, još jedan pokazatelj terora premijer privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.
Petar Petković (Foto: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg) -
Petar Petković (Foto: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg)

- Galjak se hrabro drži i on je jedan od naših Srba koji se bori za slobodu našeg naroda na Kosovu i Metohiji mirno i dostojanstveno. I dok su oni mirno i dostojanstveno branili svoje parče zemlje da okupacioni gaulajteri i kosovska policija ne odlučuju o životu i smrti Srba na Kosovu i Metohiji, kosovski ROSU policajac je Dragišu pogodio sa dva metka u leđa - rekao je Petković, i naveo da se Galjak hrabro drži, ali da mu je potrebna dodatna pomoć ljekara u Urgentnom centru KC Srbije.

Dodao je da o Galjku danas sem Vučića niko ne priča, što prema njegovim riječima, govori o licemjerju mnogih kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Petković je rekao da je Kurti juče izašao sa novim spiskom Srba crtajući im metu na čelu samo zbog toga što brane svoj prag, svoje opštine, svoje mjesto gdje su rođeni i gdje su živeli njihovi preci.

- Time što crta mete našim ljudima, čestitim Srbima na Kosovu i Metohiji, i što ih naziva teroristima dovoljno govori koliko je Aljbin Kutri nervozan i pitanje je u kom pravcu će dalje ići. Naše je da se borimo i sačuvamo mir i ućinićemo sve što možemo da sačuvamo živote naših ljudi na Kosovu i Metohiji - rekao je on.

Istakao je da bi svi trebali dobro da znaju da država Srbija neće dozvoliti nasilje i progon nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.