latinica  ћирилица
03/06/2023 |  18:18 ⇒ 21:52 | Autor: SRNA

Stevandić: Bezuspješni pokušaji Zapada da smijeni rukovodstvo Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je, povodom informacija da Zapad priprema nasilan scenario za smjenu rukovodstva Srpske, da takvi pokušaji dugo postoje, ali da ne vjeruje u mogućnost njihove realizacije, jer je, kako kaže, srpski narod inteligentan i informisan, a republičko rukovodstvo jedinstveno.
Nenad Stevandić (Foto: (Foto: narodnaskupstinars.net) -
Nenad Stevandić (Foto: (Foto: narodnaskupstinars.net)

- Ovdje dugo postoje pokušaji da se nađe rukovodstvo koje bi odgovaralo interesima van Republike Srpske i van Srbije i koje bi privolilo srpski narod da pristane na gubitak svojih institucija, subjektiviteta - naveo je Stevandić.

Prema njegovim riječima, takvih pokušaja je bilo više i svaki put su propali.

- Ubijeđen sam da je narod u Republici Srpskoj jako ozbiljan, informisan, jako svjestan i inteligentan i rukovodstvo Srpske nema pukotina, tako da ne vjerujem u mogućnost realizacije toga - rekao je Stevandić za Srnu.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je za Rusku gazetu da američki i britanski ambasadori u Sarajevu Majkl Marfi i DŽulijan Rejli, uz podršku Kristijana Šmita pripremaju nasilan scenario za uklanjanje sa vlasti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.