latinica  ћирилица
03/06/2023 |  18:26 ⇒ 20:17 | Autor: SRNA

Pale: Na Međunarodnom džiju-džicu turniru 405 takmičara

U Palama danas je održan Međunarodni turnir u džiju-džicu Trofej Јahorina open koji je okupio 405 takmičara iz pet zemalja.
Pale - Međunarodni turnir u džiju-džicu - Foto: SRNA
Pale - Međunarodni turnir u džiju-džicuFoto: SRNA

Turnir je organizovao DŽiju-džicu klub Јahorina iz Pala, a nakon svečanog otvaranja obavljen je obred lomljenja slavkog kolača povodom krsne slave DŽiju-džicu saveza Republike Srpske – Svetog Cara Lazara.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao je da je današnji turnir koji se održan u Sportsko-poslovnom centru "Peki" i veliki broj učesnika dokaz da paljanski džuju-džicu klub radi dobro i kvalitetno.

- Za opštinu Pale je važno da se djeca bave sportom. Pale nastavlja da živi u duhu mladosti i sporta - rekao je on. 

Glavni trener u klubu Јahorina Dejan Јerkić rekao je da imaju prijavljenih 405 takmičara u duplim kategorija.

- Prijavljeno je 190 kategorija, a sve su to djeca od šest godina pa naviše. Ove godine unaprijedili smo takmičenje i uveli sistem "nevaza", gdje se izvodi borba u parteru - istakao je Јerkić.

On je zahvalio gradu Istočno Sarajevo, opštini Pale, određenim paljanskim privrednica i Olimpijskom centru Јahorina na podršci koju su pružili u organizaciji turnira, ali i za druge njihove sportske aktivnosti.

Član DŽiju-džicu kluba Јahorina Dora Petrović kaže da trenira već pet godina, te da je na turniru osvojila dva druga i jedno treće mjesto.