latinica  ћирилица
04/06/2023 |  08:19 ⇒ 15:05 | Autor: RTRS

Đoković protiv Variljasa za četvrtfinale Rolan Garosa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas će se sastati sa Peruancem Huanom Pablom Variljasom u meču osmine finala Rolan Garosa.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ, ilustracija) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ, ilustracija)

Ovaj meč neće početi prije 12 časova i 30 minuta.

Đoković do sada nije igrao protiv Variljasa ali u meč ulazi sa velikim poštovanjem prema protivniku.

- Veoma sam samokritičan. Znam da uvijek mogu da igram bolje. Uvijek pokušavam da podsjetim sebe, a i moj tim to čini, da postoji mnogo pozitivnih stvari i da iskoristim to. Bez obzira na moje iskustvo i sve što sam postigao, noramalno je tokom turnira da imam svoje sumnje. Važno je razumjeti u čemu leži tvoja snaga. Srećan sam trenutnim nivoom igre, mada sigurno može bolje. Nisam još ispustio set, igrao sam nekoliko taj-brejkova. Važno je da nastavim. Ulaskom u drugu nedjelju, mečevi će biti samo teži - rekao je najbolji srpski teniser.

Nedjeljni program na Šatrijeu će biti veoma zanimljiv jer nakon Đokovića na teren izlazi i svjetski broj jedan Karlos Alkaraz, koji za protivnika ima Lorenca Musetija. Program završavaju dame, Slou Stivens i Arina Sabelenka.

Podsjećamo, srpska teniserka Olga Danilović nije uspjela da se plasira u osminu finala pošto je sinoć poražena od Tunižanke Ons Žabur sa 2:1 po setovima (4:6, 6:4, 6:2).