latinica  ћирилица
04/06/2023 |  08:24 | Autor: SRNA

Mjestimična magla u kotlinama, povećana opasnost od odrona

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, uz mjestimičnu maglu po kotlinama i povećanu opasnost od odrona u usjecima.
Magla - jutro - Foto: RTRS
Magla - jutroFoto: RTRS

Vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovim i stanju na putevima.

Zbog proslave krsne slave opštine Kostajnica, saobraćaj se obustavlja na dionici magistralnog puta Novi Grad - Kostajnica dva, Svetosavskom i Ulicom Ranka Šipke, odnosno do spoja Ulice "2. maja", danas od 12.00 sutra do 4.00 časa.

Na dionici magistralnog puta Rogolji - Baraći u toku su radovi, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta Razboj - Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog sanacije klizišta saobraćaj je potpuno obustavljena, a vozila su preusmjerena alternativnim pravcima Razboj - Gornja Vijaka - Derventa - Doboj i Razboj - Tedin Han - Doboj.

Na magistralnom putu Brčko - Bijeljina saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide.

Usporen saobraćaj zbog radova je i na dijelu magistralnog puta Žegulja - Ljubinje, dionica Podvrsnik - Ljubinje, te na na dionici magistralnog puta Šargovac - Banjaluka zbog sanacije pasarele.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, dolazi do povremene obustave saobraćaja od 11.00 i 15.00 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Dobro Polje - Miljevina, zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Saobraćaj se zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Foča - Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom trakom, a izmjene su i na putu Rudice - Novi Grad gdje je u toku izgradnja biciklističke i pješačke staze.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Vrba u tunelu Čemerno.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor - Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, kao i na dionici magistralnog puta Stari Majdan - Banjaluka - Rudarska.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno, kao i na putu Stari Ugljevik - Glavičice u rejonu Starog Ugljevika.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Deminiranje terena odvija se na regionalnom putu Podnovlje - Polje, kod deminerskog gradilišta "Gornji Božinci" zbog čega će svakim radnim danom dolaziti do privremene obustave saobraćaja.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Lepenica - Brčko - Bijeljina - Zvornik, Stanić Rijeka - Derventa - granični prelaz Brod i Ledenice - Crkvina - granični prelaz Šamac.

U FBiH je zbog radova na mostu "Gorica", na auto-putu Zenica - Sarajevo, za saobraćaj zatvorena desna cijev tunela "1. mart", a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje - Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi se izvode i na mostu ulazu u Nemilu, gdje je saobraćaj obustavljen, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.