latinica  ћирилица
04/06/2023 |  10:22 ⇒ 13:55 | Autor: RTRS

Tokom javnog skupa napadnut policijski službenik

Prilikom obezbjeđenja javnog skupa, koji je održan 3. juna u Banjaluci, nepoznato lice je napalo policijskog službenika, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je navedeni događaj kvalifikovao kao krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policijski službenci PU Banjaluka preduzeli su sve neophodne mjere i radnje u vezi obezbjeđenja javnog skupa najavljenog za 3. juni u vremenskom periodu od 17.00 do 19.00 časova na Trgu Krajine u Banjaluci.

- Organizator javnog skupa, od strane policijskih službenika, je ranije upoznat sa brojem manifestacija koje su održavale tokom dana na području Grada Banjaluka i upozoren da se ovim javnim skupom ne smiju ugroziti održavanja drugih manifestacija. Takođe, upozoren je da se ne može kretati u blizini štićenih objekata, a prilikom saopštavanja navedenih činjenica organizatoru, došlo je do napada na policijskog službenika od strane učesnika skupa - navode iz PU Banjaluka.

Policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje u cilju identifikovanja izvršioca navedenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju.