latinica  ћирилица
04/06/2023 |  16:29 ⇒ 16:29 | Autor: RTRS

OKI Banjaluka šampion Republike Srpske

OKI Banjaluka je u posljednjem 14. kolu prvenstva Republike Srpske savladao u gostima gradskog rivala IOK Borac sa 3:1 i sa šest bodova prednosti potvrdio šampionsku titulu.
OKI Banjaluka - Foto: RTRS
OKI BanjalukaFoto: RTRS

Nakon izgubljenog prvog seta, OKI Banjaluka je "dodao gas" i u preostala tri seta relativno lako savladao gradskog rivala.

- Vjerovao sam u ekipu i očekivao sličan ishod - kaže Draško Madžar, trener OKI Banjaluka i dodaje:

- Ostaje nam "boljka" tog prvog seta i uopšte ulaska u meč, koji moramo riješiti do Evrolige u italijanskom Fermu. Donekle je i razumljivo, jer još nismo u top formi, jer smo u završnoj fazi priprema za Evroligu, tako da smo još uvijek pomalo "teški".

Predsjednik OKI Banjaluka Novak Grbić ističe da je prezadovoljan ovogodišnjim izdanjem svojih momaka.

- Svaka im čast! Toliko vrijednog rada i treninga, nije ni čudo što je u ovoj sezoni osvojen i Kup i Prvenstvo Republike Srpske - kaže Grbić.

Grbić je zahvalio svim prijateljima i sponzorima, koji pomažu rad kluba, ali ističe i da su u određenim finansijskim problemima, jer evropska takmičenja previše koštaju.

Pozvao je nadležne institucije i sve ljude dobre volje da pomognu najuspješnijem sportskom kolektivu za invalidna lica, koji već preko dvije decenije dominira u sjedećoj odbojci Republike Srpske i Srbije.