latinica  ћирилица
04/06/2023 |  19:17 ⇒ 05/06/2023 | 09:02 | Autor: SRNA

U Banjaluci služen moleban za Kosovo i Metohiju

U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služen je moleban za Kosovo i Metohiju, koji su organizovali ovaj hram i Udruženje "Srbsko sabranje Baštionik", uz blagoslov episkopa banjalučkog Јefrema.
Moleban u Banjaluci - Foto: RTRS
Moleban u BanjaluciFoto: RTRS

Predsjednik "Srbskog sabranja Baštionik" Predrag Adamović rekao je da Banjaluka danas šalje izuzetno važnu i snažnu poruku podrške braći na Kosovu i Metohiji.

- Uprkos pljusku koji se izlio tokom kretanja povorke sa Trga Krajine ka Hramu, nekoliko stotina studenata banjalučkog Univerziteta i građani Banjaluke su izašli da, uz pjesmu i transparente podrške, kažu Srbima na Kosovu i Metohiji da nisu sami - dodao je Adamović.

On je istakao da se Kosovo i Metohija brani u Banjaluci, kao što se Banjaluka brani u Beogradu.

Adamović je dodao da šalju snažna poruka svima koji ne misle dobro srpskom narodu.

- Srbi su miroljubiv narod i ne žele ništa što nije njihovo, ali će uvijek braniti ono što pripada njima, njihovim precima. Čuvaćemo ono što je nasljeđe naših predaka, iznad svega našu slobodu kada je riječ o Kosovu i Metohiji, ali i kada je riječ o Republici Srpskoj. Nema predaje! - poručio je Adamović.

Student Ognjen Milekić, učesnik današnje šetnje podrške, rekao je da je potrebno učiniti mnogo više, a to je da promijeni svako sebe.

- Kada Kosovo vratimo svojim srcima, tada ćemo ga vratiti - rekao je Milekić.

Cilj današnjeg skupa je, kako navode učesnici, da se skrene pažnja javnosti na tešku situaciju u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Studenti su se nakon okupljanja ispred prvog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" uputili ka Trgu Krajine, gdje je održan centralni skup podrške.

Litija podrške za srpski narod na Kosovu i Metohiji kretala se kroz centralno šetalište, Gospodsku ulicu te se uputila prema Hramu Hrista Spasitelja, gdje je služen moleban za Srbe na Kosovu i Metohiji.