latinica  ћирилица
05/06/2023 |  10:30 ⇒ 10:31 | Autor: TANЈUG

Er Srbija uspostavila direktne letove za Krakov i Varnu

Er Srbija je pokrenula direktne letove između Beograda i Krakova, kao i sezonsku liniju između Beograda i Varne, saopštio je danas srpski avio-prevoznik.
Er Srbija - Foto: RTRS
Er SrbijaFoto: RTRS

Do Krakova će nacionalna avio-kompanija saobraćati četiri puta nedjeljno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje, a do Varne, Er Srbija će takođe letjeti četiri puta nedjeljno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i subote.

Er Srbija je sinoć, letom ЈU638, pokrenula direktne letove od Beograda do Krakova, a noćas, letom ЈU136, sezonsku liniju od Beograda do Varne.

- Turiste koji uživaju u istraživanju evropskih metropola sigurno će obradovati naša nova redovna linija do Krakova. Sada su u prilici da za samo dva sata, udobnim avionima Er Srbije stignu u jedan od najstarijih gradova u Poljskoj - rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.

Od Krakova, preko Beograda, putnici će imati odličnu povezanost sa Ankarom, Atinom, Bukureštom, Istanbulom, Larnakom, Ljubljanom, Napuljom, Podgoricom, Rimom, Sofijom, Solunom, Tivtom, Zagrebom i drugim gradovima iz mreže Er Srbije, navodi se u saopštenju Er Srbije.

- I susedna Bugarska nudi brojna zanimljiva mjesta za odmor. Među njima se posebno izdvaja Varna, koju neretko nazivaju "morskom prestonicom Bugarske". Do tog grada na Crnom moru letjećemo tokom cijele ljetne sezone. Možda će upravo direktna veza između Beograda i Varne doprinijeti da se prilikom izbora mjesta za letovanje putnici opredele upravo za taj bugarski grad - istakao je Rupić.

Od Varne, preko Beograda, putnici će imati dobru povezanost sa velikim brojem destinacija u mreži Er Srbije, poput Amsterdama, Beča, Berlina, Bolonje, Ciriha, Diseldorfa, Frankfurta, Hamburga, Kopenhagena, Ljubljane, Njujorka, Osla, Podgorice, Praga, Rima, Venecije i Zagreba - navode iz Er Srbije.