latinica  ћирилица
05/06/2023 |  11:42 ⇒ 18:33 | Autor: RTRS

"Igre bez granica" okupile 420 banjalučkih mališana (VIDEO)

Fondacija Srpska kuća u saradnji sa Centrom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje organizovali su manifestaciju "Igra bez granica", za 420 mališana iz 17 predškolskih ustanova u Banjaluci.
Igre bez granica - Foto: RTRS
Igre bez granicaFoto: RTRS

Manifestacija koja se svake godine organizuje povodom Međunarodnog dana porodice imala je za cilj da skrene pažnju na značaj porodice i njeno očuvanje.

Ni kiša nije spriječili najmlađe da "odmjere" snage u sportskim igrama.

Na svoj način - kroz izgru i veselje djeca su ukazala na važnost porodice i zajedništva.

Hrabrost i znanje pokazalo je 420 mališana u takmičarskom programu.

U izazovnim i teškim vremenima, djeci je najvažnije pružiti djetinjstvo ispunjeno igrom u kojoj se razvijaju prave vrijednosti ali i ono najvažnije zdrav način života.

- Ovdje sam da dam svoj doprinos, da se ova djeca osjećaju sigurno. M smoi velika porodica i velika kuća u kojoj trebamo da se družimo - kaže Duško Mazalica, glumac Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Ovakve manifestacije imaju za cilj promociju pronatalitetne politike, što je upravo i ideja Fondacije Srpska kuća.

Roditeljima i djeci željeli su da pošalju poruku da "Igra bez granica" treba da postane tradicija cijelog društva.

- Sve sa ciljem da vršimo promociju pronatalitetne politike, jednog zdravog društva, zdravih višečlanih porodica kojih je na svu sreću sve više - istakla je Јelena Trninić Milićević, osnivač Fondacije Srpska kuća.

Petar Јokanović, direktor ЈU Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka istakao je kako je na "Igrama bez granica" učestvovalo preko 400 mališana iz najbližih obližnjih vrtića.

On je izrazio nadu da će ta manifestacija dati značajan doprinos porodici kao najvažnijoj ćeliji društva.

Zato, svi mi imamo zadatak - da djecu naučimo pravim vrijednostima, da bez obzira na obaveze i posao kojim se bavili, porodica uvijek bude na prvom mjestu.

Јer, stub društva, je samo srećna i zdrava porodica.