latinica  ћирилица
05/06/2023 |  11:46 | Autor: Agencije

Vučić: U srijedu mnogo važnih vijesti za građane Srbije (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u sredu za građane Srbije biti mnogo važnih političkih i ekonomskih vijesti zbog kojih će biti veoma zadovoljni i pozvao Srbiju da se ujedini, a onima koje je pozivao na razgovore poručio da čeka da se odazovu.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs)

- Prošlo je 10 dana od kada sam pozvao one koji protestuju na ulicama i koji su iznosili određene zahtjeve da dođu da razgovaramo. Nisu se javili, nisu zaintereovani da razgovaramo - rekao je Vučić u video snimku koji je objavljen na instagram nalogu.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

On je dodao da mu je žao zbog toga i da misli da je to velika greška, kao i da se u demokratskim društvima stvari rješavaju razgovorom.

- Ne rješavaju se stvari tako što ćete mene, Anu, Sinišu, bilo koga, svakoga dana nazivati nenormalnim, ludacima, ubicama, kriminalcima. Pri svemu tome, znajući koliko obmanjujete javnost. Stvari se rješavaju razgovorima i kompromisima. Pošto mi imamo svo vrijeme ovoga svijeta da čekamo na te razgovore, nastavićemo to da činimo, jer su razgovori najvažniji. Kompromis je uvijek dobra riječ - istakao je Vučić.

On je izrazio uverenje i da će se neko ohrabriti da počne da razgovara.

- Sa druge strane, mi nemamo vremena da gubimo kada je u pitanju naša Srbija i zato ćemo u narenim danima izaći sa novim planovima i programima, velikim idejama i izvanrednim vijestima za naše građane, u srijedu ćemo sve objelodaniti i na tome vrijedno radimo kao tim - rekao je Vučić.

On je dodao da će ljudi biti veoma zadovljni i pozvao sve da rade još snažnije.

- Јa pozivam sve druge da radimo, da radimo, da radimo, kao nikada do sada, još snažnije, jer ćemo imati teško vrijeme oko Kosova i Metohije i oko mnogih geopolitičkih pitanja. Pozivam Srbiju da se ujedini, i u srijedu prije dolaska indijske predsjednice, ili po njenom dolasku, građani Srbije imaće mnogo važnih vijesti, kako političkih, tako ekonomskih i svih drugih - rekao je Vučić.

On je poruku građanima poslao sa terase zgrade Predsjedništva, a sa njim su bili i premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali.