latinica  ћирилица
05/06/2023 |  12:36 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Čuvena ruska pjevačica Pelageja nastupila na Trgu Republike u Beogradu (FOTO/VIDEO)

Na Trgu Republike u Beogradu sinoć je održan koncert čuvene ruske vokalne umjetnice Pelageje. Bio je to njen prvi solistički koncert u srpskoj prestonici, a Beograđani su uživali u jedinstvenom muzičkom događaju. Naša srca šalju podršku srpskom narodu, poručila je umjetnica uoči koncerta.
Čuvena ruska vokalna umjetnica Pelageja (Foto: Sputnjik / Lola Đorđević -
Čuvena ruska vokalna umjetnica Pelageja (Foto: Sputnjik / Lola Đorđević

Pelageja je stekla široku popularnost i simpatije publike ne samo u Rusiji, nego i širom svijeta zahvaljujući prije svega svom prepoznatljivom glasu i autentičnom stilu izvođenja ruske narodne muzike, kojima dodatnu dimenziju daju zanimljivi aranžmani s elementima etno-roka.

- Naša srca šalju podršku srpskom narodu - poručila je ona pred koncert.

Umjetnica ističe da je ljubav prema domovini za nju veoma važna u stvaralačkom procesu, ali je patriotizam, kaže, teško izraziti riječima.

- A kada nema riječi, tu su pjesma i muzika. To su naši korijeni koji nikada ne mogu da zastare, jer su to naša srca, to je naša duša. Sva pitanja u vezi sa svim onim što se događa u svijetu nailaze na odgovore kada se čovjek okrene svojoj istoriji, svojim korijenima, sve postaje mnogo razumljivije, čak i bez riječi - kaže Pelageja.

Koncertu velike umjetnice u srpskoj prestonici prisustvovale su brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života, među njima i ruski ambasadori u Srbiji i Crnoj Gori.