latinica  ћирилица
05/06/2023 |  13:21 ⇒ 13:30 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Ispravna zvanična politika Srpske

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać ocijenila je da su sastanci i susreti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović sa liderima velikih i značajnih država dokaz ispravnosti zvanične politike Republike Srpske koju njih dvoje predstavljaju i vode.
Snježana Novaković Bursać - Foto: SRNA
Snježana Novaković BursaćFoto: SRNA

- Iako osporavana, omalovažavana i diskreditovana od političkog Sarajeva i domaće opozicione scene, politika koju karakterišu otvoreni i jasni stavovi o neophodnosti poštovanja međunarodnog prava, demokratskih principa i domaćeg zakonodavstva dovela je do razumijevanja kod sličnih politika i političara - rekla je Novaković Bursać Srni povodom prisustvovanja Dodika i Cvijanovićeve u Ankari inauguraciji predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Ona je naglasila da je u aktuelnim pitanjima u kojima se lome ustaljeni obrasci ponašanja unipolarnog svijeta veoma važno biti prepoznat kao sagovornik sa karakterom i samopoštovanjem, koji zna šta hoće i ne plaše se to reći.

- To vas dovodi u poziciju prihvatanja od lidera koji će nesumnjivo biti značajne figure i u godinama koje slijede u kojima će se morati učvrstiti pozicija Republike Srpske i njena samostalnost u okviru BiH - rekla je ona.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović prisustvovali su u Ankari u subotu, 3. juna, ceremoniji inauguracije predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, među brojnim svjetskim liderima.

Dodik i Cvijanovićeva su se tom prilikom sastali i sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, a prethodno je krajem maja Dodik boravio u višednevnoj posjeti Rusiji tokom koje se sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.