latinica  ћирилица
05/06/2023 |  14:00 ⇒ 14:02 | Autor: SRNA

Osmoro uhapšenih na graničnim prelazima

Pripadnici Јedinice granične policije Gradiška danas su uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali A.H. /35/, jer je provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.
Granična policija - hapšenje - Foto: SRNA
Granična policija - hapšenjeFoto: SRNA

Lice je kontrolisano na ulasku u BiH na međunarodnom graničnom prelazu Gradiška i predato je službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Јedinice granične policije Brod uhapsili su T.V, državljanina BiH i Hrvatske, prilikom ulaska u BiH na prelazu Brod, jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Orašju zbog teške krađe, te je predat sudskoj policiji u Posavskom kantonu.

Na aerodromu Sarajevo juče je na letu iz Istanbula uhapšen državljanin Turske T.K, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je Interpol Bern za njim raspisao potjernicu zbog droge, te je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Јedinice granične policije Zvornik juče su uhapsili državljanina BiH H.H, jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

On je kontrolisan na izlasku iz BiH na prelazu Karakaj i predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Јedinice granične policije Kamensko su u subotu, 3. juna, prilikom ulaska u BiH na prelazu Kamensko uhaspili lice G.P. jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela pustošenje šuma, te je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje, navedeno je u saopštenju.

U subotu, 3. juna, pripadnici ove jedinice su na letu iz Frankfurta uhapsili su državljanina BiH Ј.S, za kojim je Policijska stanica Teslić raspisala potjernicu zbog ugrožavanja bezbjednosti, te je predat službenicima Policijske stanice Teslić.

Istog dana na aerodromu Sarajevo na letu iz Istanbula uhapšen je državljanina Turske M.K. kojeg potražuje Opštinski sud u Bihaću zbog lake povrede, te je predat sudskoj policiji u Kantonu Sarajevo.

Na ovom graničnom prelazu na ulasku BiH u četvrtak, 1. juna, uhapšena je državljanka BiH S.V. za kojom je Policijska uprava Istočno Sarajevo raspisala potjernicu zbog krađe, te je predata službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo.