latinica  ћирилица
05/06/2023 |  14:04 | Autor: Agencije

Filip Filipović: Naredne sezone igraću za Novi Beograd

Dosadašnji vaterpolista Olimpijakosa i nekadašnji kapiten srpske reprezentacije Filip Filipović igraće naredne sezone za Novi Beograd, prenosi grčka Gazeta.
Filip Filipović (Foto: EPA/TIBOR ILLYES HUNGARY OUT, ilustracija) -
Filip Filipović (Foto: EPA/TIBOR ILLYES HUNGARY OUT, ilustracija)

Filipović (36) je član Olimpijakosa od 2021. godine, a prije toga je igrao za Solnok, Pro Reko, Radnički i Partizan.

On je ove sezone sa Olimpijakosom osvojio šampionsku titulu u Grčkoj i nacionalni Kup.

Sa klubom iz Pireja osvojio je peto mjesto na završnom turniru Lige šampiona u Beogradu.

- Recimo da se na kraju puta osjećam dobro, i ništa više od toga. Јer, kao što sam rekao i poslije poraza od Novog Beograda u četvrtfinalu LŠ, ovaj tim nije stvoren za peto ili sedmo mjesto. Definitivno smo bili napravljeni za nešto više. Produžiću karijeru za još godinu dana. Nastaviću karijeru u Novom Beogradu - rekao je Filipović.

Srpski vaterpolista je planirao da karijeru završi u Grčkoj, ali je u međuvremenu promijenio plan.

- Moja najveća želja bila je da završim karijeru ovdje sa ovom nevjerovatnom grupom momaka. Zahvalan sam im i reći ću im kada se nađemo na piću ili dva. Ali, reći ću im da je bila čast biti dio ovog tima. Od prvog trenutka kada sam stigao u Olimpijakos, svi ovdje, navijači, prihvatili su me kao svog. Osjećao sam Atinu kao svoj dom tokom dvije godine. Vežu me lijepe emocije, biće teško, sigurno ću se vratiti u Atinu da tu provedem izvjesno vrijeme. Mislim da nisam imao slične trenutke u životu, tako lijepe, kao kada sam bio sa ovim momcima - zaključio je Filipović.