latinica  ћирилица
05/06/2023 |  20:07 ⇒ 20:12 | Autor: SRNA

Bjelica i Čordaš potpisali ugovor o prenosu vlasništva 64 stana na opštinu

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš danas su na Sokocu potpisali ugovor o prenosu vlasništva nad 64 stambene jedinice na ovu lokalnu zajednicu, a u kojima su smješteni raniji korisnici kolektivnih centara.
Sokolac - Bjelica - Čordaš - Foto: SRNA
Sokolac - Bjelica - ČordašFoto: SRNA

Riječ je o stanovima u dvije stambene zgrade izgrađene na Sokocu prema CEB projektu Dva, ukupne vrijednosti oko 3.000.000 KM.

Čordaš je rekao novinarima da i oprema koja se nalazi unutar ovih stanova prelazi u vlasništvo opštine Sokolac.

On je naglasio da je sa Bjelicom razgovarao o mogućnostima nastavka tog projekta, ali da ne bi namijenjen samo za korisnike alternativnih kolektivnih centara, već uopšteno za socijalno stanovanje.

- Okončali smo uspješno jedan projekat, a već planiramo nastavak CEB Dva, odnosNo CEB Tri, jer je dosta opština u Republici Srpskoj pokazalo interesovanje da se taj projekat nastvi - izjavio je Čordaš.

On je rekao da se taj projekat pokazao kao jedan od najboljih vidova rješavanja stambenih pitanja ljudi u socijalnoj potrebi.

Bjelica je rekao je da je lokalna uprava u objekte građene po projektu CEB Dva uložila oko 800.000 KM.

- Opština Sokolac je aplicirala za projekat CEB Tri za šta smo obezbijedili lokaciju sa potrebnom infrastrukturom - istakao je Bjelica.

On je naveo da su se na poziv za ovaj projekat prijavile 73 porodice koje su u stanju socijalne potrebe.

Izgradnja dva stambena objekta sa 64 stana na Sokocu po projektu CEB Dva počela je u maju 2018. a ključevi su korisnicima uručeni u februaru 2022. godine.