latinica  ћирилица
06/06/2023 |  09:37 ⇒ 09:44 | Autor: Agencije

Maldini odlazi iz Milana

Vlasnik fudbalskog kluba Milan Geri Kardinale uručio je otkaz dosadašnjem sportskom direktoru kluba Paolu Maldiniju, prenose italijanski mediji.
Paolon Maldini (Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI) -
Paolon Maldini (Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI)

Klub još nije zvanično objavio odluku, a Skaj Italija navodi da je otkaz, osim Maldinija, dobio i jedan od direktora Frederik Masara.

Italijanski mediji podsjećaju da je Kardinale doputovao u Milano kako bi ispratio kraj sezone, ali se na jučerašnjem sastanku posvađao sa Maldinijem, koji je tražio veću autonomiju i novac za pojačanja u ljetnjem prelaznom roku. Maldini je pozvao vlasnike Milana da ulože novca kako bi klub bio konkurentniji u Seriji A i evropskim takmičenjima. Vlasnik italijanskog kluba je američka kompanija Red Bird.

Međutim, američka kompanija planira da smanji troškove i ima drugačiju viziju razvoja italijanskog tima zbog čega je došlo do svađe između Maldinija i Kardinalea.

Italijanski mediji ističu da su fudbaleri Milana šokirani odlukom vlasnika kluba. Revolt na društvenim mrežama su iskazali Rafael Leao, Sandro Tonali i Teo Ernandez, koji smatraju da je Maldini dio istorije Milana i jedna od najvećih legendi "rosonera".

Milan je ove sezone stigao do polufinala Lige šampiona gdje je eliminisan od gradskog rivala Intera, a Seriju A je završio na četvrtom mjestu.

Maldini (54) je igračku karijeru proveo u Milanu, a za ovaj klub je odigrao 902 meča i postigao 33 gola. On je u novembru prošle godine imenovan za sportskog direktora kluba, a prije toga je bio tehnički direktor.