latinica  ћирилица
06/06/2023 |  14:25 ⇒ 14:29 | Autor: TANЈUG

Aleksandar Katai najkonstantniji igrač Crvene zvezde u ovoj sezoni

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai proveo je ove sezone na terenu 3.502 minuta i bio je najkonstantniji igrač "crveno-bijelih", saopštio je danas beogradski klub.
Aleksandar Katai (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Aleksandar Katai (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Katai je ove sezone sa Crvenom zvezdom odbranio "duplu krunu". On je postigao 19 golova u svim takmičenjima.

- Zvezdin 'Magiko' je u takmičarskoj sezoni 2022/23. proveo na terenu 3.502 minuta. To se može prevesti u cifru 50 utakmica, koliko je popularni čarnobnjak u kopačkama odigrao, što ga čini najredovnijim igračem Crvene zvezde. Uz to Katai je postigao 19 golova i zabilježio 12 asistencija, što implicira da se može pohvaliti 'dabl-dabl' učinkom - navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Katai je u Superligi od 37 duela propustio samo dva, a na terenu je proveo 2.467 minuta.

- Katai je u prosjeku pogađao mrežu rivala na svakom drugom susretu. Povremeno je ulazio sa klupe kao 'as iz rukava' i donosio prevagu na terenu. Odigrao je svih šest mečeva u grupnoj fazi Ligi Evrope, a postigao je po gol Ferencvarošu i Trabzonu. Odigrao je tačno 400 minuta. Sa druge strane u kvalifikacijama za Ligu šampiona odigrao je četiri utakmice. Cijeli meč je odigrao protiv Makabija u revanšu na Marakani, dok je nešto prije kraja utakmice napuštao teren na preostale tri utakmice. Katai je tu prikupio 277 minuta aktivne igre - dodaje se u saopštenju beogradskog kluba.

Crvena zvezda je odbranila i Kup Srbije, pošto je u finalu pobijedila Čukarički 2:1. Katai je odigrao svih pet mečeva za "crveno-bele" u najmasovnijem klupskom takmičenju u Srbiji.

- Nadomak Kataija po broju nastupa su bili kapiten Milan Borjan i štoper Strahinja Eraković sa po 47 odigranih mečeva, a zanimljiva činjenica jeste da su i više minuta proveli na terenu u odnosu na Kataija. Takođe, zavidnim brojem utakmica se mogu pohvaliti Aleksandar Dragović (44 nastupa), Gelor Kanga (43 nastupa), Osman Bukari (42 nastupa), Mirko Ivanić (41 nastup)... - zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.