latinica  ћирилица
07/06/2023 |  10:17 ⇒ 10:18 | Autor: RTRS

Lice lišeno slobode zbog krađe vozila

Policijski službenici Policijske stanice Derventa 06. juna 2023. godine lišili su slobode lice inicijala D.M. sa područja grada Istočno Sarajevo, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo krađa, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Policijski službenici Policijske stanice Derventa 06. juna 2023. godine izvršili su kontrolu putničkog automobila marke Ford kojim je upravljalo lice inicijala D.M. sa područja grada Istočno Sarajevo.

Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 3,13 g/kg, nakon čega je isto lišeno slobode zbog počinjenog prekršaja, navodi se u saopštenju.

Postupajući po depeši Policijske stanice Istočno Sarajevo utvrđeno je da je navedeno lice upravljalo vozilom koje je otuđeno u toku noći 05/06. juni 2023. godine, na području grada Istočno Sarajevo.

Nakon što su prestali razlozi za zadržavanje lica po prekršaju, isto je lišeno slobode u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske zbog osnova sumnje da je ivršilo krivično djelo krađa.

Navedeno lice će biti predato na dalje postupanje policijskim službenicima Policijske stanice Istočno Sarajevo, navodi se u saopštenju.