latinica  ћирилица
07/06/2023 |  14:11 ⇒ 19:57 | Autor: RTRS

Stanivuković: Netačni navodi Ninkovića (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da je on jedini gradonačelnik koji se odrekao plate i predložio da se funkcionerima smanje plate, što su oni odbili, te da je predsjednik banjalučke Skupštine grada Ljubo Ninković, kako kaže, jedini predsjednik koji prima platu, a ne dolazi na posao.
Draško Stanivuković - Foto: RTRS
Draško StanivukovićFoto: RTRS

Komentarišući najavu Ninkovića da će podnijeti krivičnu prijave protiv njega zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i navode o platama zaposlenih u Kabinetu gradonačelnika, Stanivuković je rekao da Ninković govori laži.

- Јa vidim da je on naveo da sekretarice i fotografi imaju vozače. Postoji jedan vozač koji vozi sve ljude na terene i to je prirodno. Јa idem svojim privatnim automobilom. Što to nije naveo? - pita Stanivuković.

On kaže su svi podaci koji su plasirani u javnosti neistini, uključujući i navode o platama.

- Savjetnici nemaju tolike plate, niti sekretarice, niti bilo ko. Plate koje primaju moji saradnici su iste onakve kakve su imali ljudi iz prethodnih mandata, na tim pozicijama. Naš kabinet je po svim ličnim pravima je najštedljiviji, o tome govore svi podaci - rekao je on.