latinica  ћирилица
07/06/2023 |  17:08 ⇒ 17:13 | Autor: SRNA

Enes Karić direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela

Savjet ministara imenovao je Enesa Karića za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, nakon što je sa te funkcije razriješio Mirsada Vilića zbog sticanja uslova za penziju.
Sarajevo - sjednica Savjeta ministara - Foto: SRNA
Sarajevo - sjednica Savjeta ministaraFoto: SRNA

Rješenje o imenovanju stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivaće se dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku BiH.

Na poziciju zamjenika direktora Granične policije BiH imenovan je Ensad Korman, a sa te dužnosti razriješen je Fahrudin Halač, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Za direktora Instituta za standardizaciju BiH imenovam je Aleksandar Todorović, a sa te dužnosti razriješen je Aleksandar Cincar zbog isteka mandata.

Sva trojica novoimenovanih bili su najbolje rangirani kandidati.

S obzirom na to da su u toku konkursne procedure, Savjet ministara imenovao je Milicu Ristović Krstić za vršioca dužnosti direktora Instituta za metrologiju BiH i Natašu Grubišu za vršioca dužnosti direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

One će nastaviti rad u kontinuitetu do završetka konkursne procedure, a najduže u periodu od tri mjeseca.

Za vršioca dužnosti zamjenika direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH imenovan je Petar Biličar, počevši od 2. juna do završetka konkursne procedure, a najduže na mandatni period od tri mjeseca.

Savjet ministara donio je danas i Odluku o odobravanju projekta nabavke objekta za trajni smještaj Agencije za istrage i zaštitu u Banjaluci, u ukupnoj vrijednosti 5,8 miliona KM.

Ovaj projekat biće uvršten u Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period 2023.-2024. godine, koji se finansira iz budžeta institucija BiH, s tim da će u ovoj godini biti obezbijeđeno 3.480.000 KM, dok će preostalih 2.320.000 KM biti planirano u narednoj, saopšteno je iz Savjeta ministara.