latinica  ћирилица
07/06/2023 |  18:48 ⇒ 18:52 | Autor: SRNA

Zaplijenjeni kokain vrijedan oko 20 miliona evra

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv lica čiji su inicijali S.I. zbog sumnje da je 10. aprila u beogradskom naselju Ripanj na svirep način ubio djevojčicu, a potom pokušao da likvidira i tri člana njene porodice.
Hrvatska policija - Foto: RTRS
Hrvatska policijaFoto: RTRS

Iz policije su istakli da je veliki doprinos ovoj akciji dao policijski pas. O svemu je obaviješteno Državno tužilaštvo.

- Pljenidbe koje su Carina i policija posljednja tri do četiri mjeseca provele su impresivne, neke spadaju u desetak najvećih u Hrvatskoj. Štp se tiče mase, ovo je najveća pljenidba kokaina u istoriji policije i Carine - rekao je načelnik Policijske nacionalne kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovano kriminaliteta Mario Kovač.

Pošiljke su stizale iz različitih zemalja, najviše iz Јužne Amerike - Kolumbije i Bolivije, a droga je pronađena u pet različitih kontejnera i riječ je o mjesečnim pljenidbama, dakle, nije pronađena u jednom danu i u jednom pregledu, prenose hrvatski mediji.

Kokain najčešće dolazi iz Latinske Amerike, a zemlje proizvođači su Kolumbija, Bolivija i Peru. Ne zna se tačno iz koje od ovih zemalja je droga došla, a policija nije htjela otkriti ni kako su je krijumčari sakrili.

Hrvatski mediji su objavili da se kokain visoke čistoće nalazio u kontejnerima koji su pronađeni na terminalu luke Rijeka, odakle je trebalo da budu prevezeni kao kontejnerski teret kamionima do svojih destinacija, najvjerovatnije na područje zapadne Evrope.