latinica  ћирилица
08/06/2023 |  07:17 ⇒ 08:22 | Autor: RTS

Јokić: Koncentracija i komunikacija ključni, istorija nije bitna već rezultat (VIDEO)

Košarkaši Denver nagetsa savladali su ekipu Majami hita 109:94 u trećem meču finala NBA lige, pa sada u seriji vode sa 2:1.
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/BOB PEARSON SHUTTERSTOCK OUT) -
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/BOB PEARSON SHUTTERSTOCK OUT)

Nikola Јokić je nakon jedne od najboljih partija ove sezone izjavio da je ipak timska komunikacija bila presudna.

- Bili smo fokusiraniji, na kraju smo imali nekih manjih nesporazuma, ali generalno komunikacija u igri nam je bila na visokom nivou i zato mislim da smo pobijedili - rekao je srpski košarkaš.

Јokić je postao prvi košarkaš u istoriji koji je u velikom finalu ostvario tripl-dabl od najmanje 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija (32 poena, 21 skok i 10 asistencija).

Јokić je novinarima I-Es-Pi-En-a rekao da mu ovo dostignuće ne znači mnogo.

- Da budem iskren i ne toliko, ali drago mi je što smo pobijedili, na kraju se samo to gleda. Oni su nas dobili u našoj Areni i nismo želeli da odemo na 1:2. Јoš prije nego što je počela ova finalna serija rekao sam da je potrebno da Denver nagetsi savladaju Majami, a ne Nikola Јokić i DŽamal Mari protivničke košarkaše na drugoj strani - rekao je Јokić.

Јokić je posebno pohvalio novajliju u ekipi Kristijana Brauna.

- Rekao sam mu da je on dobio ovu utakmicu, svojom energijom i fokusom. Čak i ako pogriješi, pogriješio je zbog svoje agresivnosti, pa ne možete da budete ljuti na njega, odigrao je jako dobro danas - zaključio je srpski košarkaš.

Јokić je ponovo napomenuo koliko dobru odbranu igra protivnička ekipa.

- Majami je dobar u svakoj odbrani koju postave. Imaju toliko dobrih opcija, agresivno napadaju liniju dodavanja, vrše pritisak na bekovima, čak su i zoni jako aktivni i svi se kreću. Dobri su u promjeni tempa igre - zaključio je najbolji košarkaš Denvera.