latinica  ћирилица
08/06/2023 |  08:17 | Autor: SRNA

Magla u kotlinama, oko rijeka i u višim predjelima

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno suvim kolovozima, ponegdje u kotlinama i uz rijeke, kao i u višim predjelima, smanjena je vidljivost zbog magle, a iz Auto-moto saveza Srpske skrećeu pažnju vozačima na učestale odrone na brojnim dionicama i na povećanu opasnost od klizišta.
Magla - Foto: ilustracija
MaglaFoto: ilustracija

Na dionici magistralnog puta Rogolji-Baraći u toku su radovi na sanaciji puta i saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, kao i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice, rejon Glinja.

Zbog oštećenja mosta u Mačkovcu zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna motorna vozila na regionalnom putu Mačkovac-Piperi.

Saobraćaj je putpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove zbog sanacije klizišta i preusmjerava se na alternativne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

U toku su radovi na sanaciji pasarele na magistralnom putu Šargovac-Banjaluka zbog čega će biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog radova na sanaciji klizišta, kao i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja.

Zbog radova na izgradnji biciklističke i pješačke staze do 23. juna na magistralnom putu Rudice-Novi Grad dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja,

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmjenjen je režim saobraćaja, kao i na spoju puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje, u toku su radovi na rekonstrukciji puta, te se saobraćaj odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/, kao i na dijelu regionalnog puta Prijedor tri - granica Srpske/FBiH /Stara Rijeka/ zbog prelaska radnih mašina preko puta.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva - Vrba u tunelu Čemerno zbog izvođenja radova, do 1. jula.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i na regionalnim putevima Razboj-Rudanka i Razboj-Tedin Han.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj se na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta odvija jednom saobraćajnom trakom.

Polučasovne obustave saobraćaja biće na regionalnom putu Podnovlje-Polje zbog izvođenja deminiranja.

U FBiH zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela "1. mart" u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Zbog radova na magistralnom putu Sarajevo-Vogošća u Alipašinoj ulici saobraćaj se iz smjera Vogošće preusmjerava kroz Јukićevu ulicu, dok se iz smjera Sarajeva saobraća Alipašinom ulicom, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Srbljani-Bosanska Krupa, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno, iz smjera Rostova.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa /Donji Vakuf-Јajce/ u funkciji je samo jedna traka.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži /Stup-Blažuj/ saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, a zbog radova zatvoren je i most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.