latinica  ћирилица
08/06/2023 |  08:44 ⇒ 08:58 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva se obratila na Međunarodnom forumu u Astani (FOTO/VIDEO)

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović obratila se jutros na Međunarodnom forumu u Astani "AIF2023".
Astana, internacionalni forum - Foto: RTRS
Astana, internacionalni forumFoto: RTRS

Cvijanovićeva se jutros obratila na ovom forumu, kao i predsjednik Kirgizije Sadir DŽaparov.

- Drago nam je da vidimo kako dijalog među narodima vodi pronalasku boljih rješenja za globalne izazove - objavljeno je jutros na Tviteru foruma.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović učestvuje danas i sutra na Međunarodnom forumu Astana u Kazahstanu.

Cvijanovićeva je jedan od glavnih govornika na panelu koji će biti ujedno i ceremonija otvaranja, a tema panela na kojem učestvuju predsjednici Kazahstana Kasim Žomart Tokajev, Kirgistana Sadir Žaharov, Katara Tamim bin Hamad Al Tani, premijer Uzbekistana i drugi. Tema panela čiji je moderator novinar Si-En-En Ričard Kvest je Miltilateralizam - fokus na trenutne izazove i buduće transformacije.

Teme ovogodišnjeg foruma su efikasni modeli saradnje i partnerstva s ciljem rješavanja globalnih izazova, najavljeno je ranije iz Predsjedništva BiH.

Forumu će tokom dva dana prisustvovati lideri brojnih država, predstavnici međunarodnih organizacija, te izvršni direktori velikih multinacionalnih kompanija i renomirani međunarodni stručnjaci.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH doputovala je sinoć u Kazahstan gdje na forumu učestvuje na poziv predsjednika Kasima Žomarta Tokajeva.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)